Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola - Kaposvár

Az iskola

Kedves Pályaválasztó Fiatalok!

A Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 2020. július 1-től a Déli Agrárszakképzési Centrum iskolája. Az élelmiszeripari szakképzés megbecsült intézménye a Dél-Dunántúlon. Több mint fél évszázados fennállása óta számos kiváló szakembert adott a cukor-, a sütő-, a hús-, a tej-, a malom- és a cukrász szakmáknak. Az élelmiszeripar ágazaton belül a legkeresettebb élelmiszeripari szakmákat technikumi és szakképző iskolai formában is választhatjátok. A technikusi vizsga emelt szintű érettséginek számít, amellyel lehetőség kínálkozik elhelyezkedni a munkaerőpiacon, vagy továbbtanulni az adott szakirányban.
Iskolánkban az élelmiszeripari mellett több évtizedes múltra tekint vissza a környezetvédelmi képzés is. A környezetvédelmi technikus képzés tanulói az iskolai elméleti tanórák mellett a terepi vizsgálatokban is részt tudnak venni.

Az iskolai gyakorlóhelyek, tanműhelyek, laboratóriumok, szaktantermek a húsipari, édesipari, sütő és környezetvédelmi munkaterületeken is korszerű berendezésekkel, eszközökkel felszereltek, ahol a szakma mesterei oktatják a tanulókat. Az iskola jó adottságokkal rendelkezik a környezetvédelmi terepi vizsgálatok lebonyolításához is hordozható mérőeszközökkel, műszerekkel, mérőberendezésekkel.

A képzés jellegéből adódóan nagy hangsúlyt kap a szakmai oktatás, ezért fontos, hogy megfelelően felszerelt szakmai tantermek is legyenek. A szakmai tantermek mindegyike projektorral és interaktív táblával fel van szerelve.

Az elméleti órák mellett az iskolában, tanórai keretek között kerül sor a szakmai alapozó jellegű gyakorlatokra, valamint – különösen a technikusképzés esetében – a laboratóriumi gyakorlatokra. A fenti tevékenységek laborokban, illetve géptan tanteremben zajlanak. A laboratóriumok tekintetében az alábbiakkal rendelkezünk:
˗    környezetvédelmi laboratórium
˗    szakmai alapozó laboratórium
˗    élelmiszeripari laboratórium
˗    mérőszoba (műszeres laboratórium)
A szakmai képzésben jól felszerelt tanműhelyeinkben az iskola épületében lehetőség van a szakmai gyakorlatok lebonyolítására. Tanműhelyeink megfelelnek a HACCP előírásainak:
˗    sütőipari tanműhely
˗    édesipari tanműhely

Tanulóink rendszeresen, eredményesen vesznek részt a szakmai versenyeken. Példaszerűen megoldott a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztése, így látás-, hallássérült tanulók szerezhetnek szakmát is. A tehetséggondozást arra hivatott és elkötelezett tanárok végzik.

Az iskolai könyvtár az oktató-nevelő munka eszköztára, szellemi bázisa.
Megtalálhatók a középiskolákban kötelező, vagy ajánlott jellegű szépirodalmi, és szakirodalmi kötetek, különös tekintettel az iskolában oktatott szaktantárgyakra, az élelmiszeripari és környezetvédelmi területen.
A könyvtárban nyílik lehetőség a diákok számára – főleg a tanítás utáni időszakban, esetleg egy-egy lyukasóra esetén – internet használatra is.

Az iskola zárt- és szabadtéren is kiváló lehetőséget biztosít a sportolásra, az egészséges kikapcsolódásra. Fedett sportpályánk kosárlabda- és röplabdapálya-festéssel van ellátva, kosárlabdapalánkkal, röplabdahálóval. Szükség esetén két térrészre osztható egy leengedhető választófüggöny segítségével. A szabadtéri pálya alkalmas a fent említett labdajátékok mellett kézilabda, kispályás futball, vagy akár teniszezés céljaira is. A fedett tornacsarnok csúszásmentes linóleum, a kültéri tornapálya modern gumiborítású.
A sportpályák mellett lehetőség van asztaliteniszezni is, illetve kialakításra került egy kondicionáló edzőterem is.   

Az iskola könnyen megközelíthető helyen, Kaposvár belvárosában, felújított, modern épületben várja az élelmiszeripar, illetve a környezetvédelem iránt érdeklődő fiatalokat s idősebbeket egyaránt.

Iskolánk elérhetőségei:
Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola
7400 Kaposvár, Baross G. u. 19.
OM azonosító: 036410
http://kinizsi-kap.hu
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
telefon: 82/312-177

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt iskolánkban!